Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Η  Συνέλευση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις αυτή τη φορά των προέδρων από την επαρχία. Μετά την πρώτη τοποθέτηση ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ ΔΕΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κάποιοι από το Δ.Σ. να πάνε να παρασταθούν στην κηδεία του άτυχου οικοδόμου που έχασε την ζωή του στην κινητοποίηση στις 20/10 στην Πλατεία Συντάγματος. Μετά από αυτό συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις των προέδρων.
Η θέση του προέδρου της ΕΛΜΕ Ξάνθης, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην συνέλευση που έγινε την Παρασκευή στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης ήταν «ΝΑΙ» σε κινητοποιήσεις πανδημοσιουπαλληλικές πανεργατικές «ΝΑΙ» σε γενική πολιτική απεργία. Όχι στην τριήμερη απεργία του κλάδου που πρότεινε η ΟΛΜΕ.
Ηταν η δεύτερη φορά που δεν πέρασε σε συνέλευση προέδρων η εισήγηση της ΟΛΜΕ. Αυτό καταδεικνύει ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι τις θέσεις της ΟΛΜΕ οφείλουμε να τις διαμορφώνουμε εμείς μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Τα καινούρια στοιχεία που έχουμε να καταγράψουμε από αυτήν την συνέλευση προέδρων είναι ότι σε περισσότερες ΕΛΜΕ γίνονται κανονικές συνελεύσεις αλλά σε εκείνες που δεν γίνονται τα Δ.Σ. παίρνουν υπ’ όψιν τους την απουσία των συναδέλφων.
Στην Συνέλευση των προέδρων επειδή υπάρχει ένας συνάδελφος από κάθε νομό της χώρας μπορεί κάποιος να βγάλει συμπεράσματα εάν ακούσει  όλους τους συναδέλφους. Αυτό που έβγαινε στις μέχρι τώρα συνελεύσεις του οργάνου αυτού είναι η αγωνία, ο φόβος για το μέλλον και γενικά αισθήματα απογοήτευσης και κατάθλιψης. Σ’ αυτήν την συνέλευση τα συναισθήματα αυτά έδωσαν την θέση τους στην σιγουριά πλέον ότι αυτή η κατάσταση θα κυριαρχεί στην χώρα μας για μακρά περίοδο πολλών χρόνων. Τα χαρακτηριστικά αυτής της κατάστασης είναι κοινά με εκείνα της στρατιωτικής κατοχής από τους Γερμανούς. Ενδεικτικό είναι αυτό που ακούστηκε στην Συνέλευση ότι σε κάποιες περιοχές της Αθήνας τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα. 
     Κάτω απ’ την καινούρια πραγματικότητα οφείλουμε όλοι οι συνάδελφοι να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας και να κατανοήσουμε ότι πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την αντιμετώπιση και ανατροπή αυτής της πραγματικότητας.
     Η Συνέλευση ψήφισε ένα κείμενο που τονίζει την αναγκαιότητα της συνέχισης του αγώνα και καλεί το τριτοβάθμιο όργανο (ΑΔΕΔΥ) να συντονίσει καινούρια γενική πολιτική απεργία. 

 Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν:
 30 υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ
 33 κατά της εισήγησης της ΟΛΜΕ
  9 λευκά. 

ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου