Δευτέρα
16/9/2013 όλοι και όλες
έξω από τα σχολεία μας με τα μπλουζάκια της ΕΛΜΕ για να δηλώσουμε την απεργία μας
και να ενημερώσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Ο σύλλογος κάθε
σχολείου μπορεί να αποφασίσει και να υλοποιήσει σχετικές δράσεις που τον
εκφράζουν (πανό κλπ).
Στις 12 το μεσημέρι
συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία και θα ακολουθήσει πορεία. Μετά την πορεία
θα γίνει ανοικτή συζήτηση.
Στις 8μμ ανοικτό ΔΣ και
συνάντηση με τις επιτροπές αγώνα για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.
Τα νέα μπλουζάκια της ΕΛΜΕ.
Σχέδιο και μακέτα του συνάδελφου Γιάννη Αντωνιάδη
Τρίτη
17/9/2013 συναυλία στην Κεντρική
Πλατεία με μαθητικά συγκροτήματα.
Τετάρτη
18/9/2013 ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τους γονείς και
τους πολίτες της Ξάνθης
Οι επόμενες δράσεις θα
αποφασιστούν στις επόμενες συναντήσεις με τις επιτροπές αγώνα.
Σήμερα Παρασκευή 13/9/2013 συναντιόμαστε στο «Unplugged Live» στο θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας με
πανό, μπλουζάκια και ενημερωτικά φυλλάδια. Το ραντεβού μας είναι στις 8μμ έξω
από το θεατράκι.
Η προγραμματισμένη για
σήμερα συνάντηση στη διασταύρωση έξω από το χώρο των 2ου ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ για το
μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων αναβάλλεται. Το νέο ραντεβού θα ανακοινωθεί με sms.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι
και οι συναδέλφισσες που δεν λαμβάνουν e-mail και
μηνύματα να στείλουν τηλέφωνα και διευθύνσεις στο mail της ΕΛΜΕ.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας
ενδέχεται να προστίθενται δράσεις και κινητοποιήσεις για τις οποίες μπορείτε να
ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας. Τα ραντεβού για τις δράσεις θα στέλνονται
με sms.
Έχω να κάνω μερικές προτάσεις για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς:
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Ταμείο υπέρ των συναδέλφων είτε είναι απεργοί είτε όχι, οι οποίοι έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Σκεφτείτε ότι με 5 € μπορεί κανείς να πάρει 2 τσουβάλια πατάτες.
2. Αποθήκη με τρόφιμα όπου ο καθένας συνεισφέρει ό,τι μπορεί για τους συναδέλφους μας και για όσους άλλους έχουν πρόβλημα. Όσπρια, μακαρόνια, ζάχαρη, τοματοπελτέ, λάδι, φάρμακα κ.ά.
3. Πλήρης ενημέρωση για το νομοσχέδιο προς όλους τους συναδέλφους, μαθητές, γονείς, ώστε να γνωρίζουν τις επιπτώσεις του στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
4. Επαφή με τους κατά τόπους πολιτιστικούς φορείς, ενημέρωση των αρμόδιων και κοινοί αγώνες.
Εν κατακλείδι: «Δάσκαλος σκυφτός, αμόρφωτος λαός»
Κυρία Σαράφη, αγαπητή Αντιγόνη. Δεν απαντώ για να σου κάνω αντίλογο. Απαντώ για να δουν και οι υπόλοιποι τι δεν έχουν κάνει οι συνδικαλιστές μας μέχρι σήμερα και μας άφησαν επί ξύλου κρεμάμενους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το ερώτημα 1 :
Να κάνουμε μια απλή πράξη;
18 ευρώ Χ (βάλτε το νούμερο των μελών της ΟΛΜΕ που πιστεύετε) = Θα βγάλετε ένα τεράστιο ποσό, το οποίο θα γίνει απογοητευτικά μεγάλο αν το πολλαπλασιάσετε και με έναν αριθμό που θα αντιστοιχίζεται στα χρόνια που πληρώνει κάποιος τη συνδρομή. Το ποσό αυτό λοιπόν θα δειτε ότι δεν ξέρετε που πήγε, εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω. Μέρος του ποσού έπρεπε να υπάρχει σε λογαριασμο για να μπορεί να διατεθεί για το σκοπό που γράφετε.
Βέβαια οι παλαιότεροι ξέρουν ότι κάποτε υπήρχε ένα ταμείο σαν αυτό που προτείνετε κι αν δεν κάνω λάθος σε τοπικό επίπεδο το οποίο όμως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έπαψε να υφίσταται.
Ερώτημα 2 :
Έχουν κατά καιρούς γίνει προτάσεις για Τράπεζα αίματος, ομαδική ασφάλεια ζωής, παιδικές κατασκηνώσεις, παραθεριστικούς οικισμούς, ασφάλεια νομικής προστασίας κ.α. Ποτέ δεν υλοποιήθηκε κάτι. Κάποια στιγμή προτάθηκε και η ανταλλακτική οικονομία, δηλαδή να αλλάζουμε μεταξύ μας προϊόντα που δεν θέλουμε πια και τα οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως για παράδειγμα παιδικά ρούχα μιας και οι περισσότεροι έχουμε παιδιά σε όλο το φάσμα των ηλικιών. Πέραν από κάποια χαμόγελα δεν δημιουργήθηκε τίποτα άλλο,
Ερωτήματα 3 και 4.
Η απάντηση σε αυτά είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει η κοινωνία μας ενδιαφέρει να ενημερώσουμε το συνάδελφο, έτσι τουλάχιστον υποστήριζαν κάποιοι της ΕΛΜΕ. Δυστυχώς ούτε καν αυτό έχει γίνει, άσχετα αν πολύς κόσμος φώναζε περί ενημερώσεως της τοπικής κοινωνίας. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί και φανταστικές ατάκες για κάποιες κοινωνικές ομάδες όπως π.χ. "Αυτοί δεν μας υπολογίζουν γιατί να τους συναντήσουμε;", ή για την ενημέρωση του κοινού φράσεις όπως "Δεν έχει νόημα να μοιράζεις φυλλάδια γιατί τα πετάνε" και " Δεν υπάρχει λόγος να διαφημίζουμε τη δουλειά μας", ή υπήρχε πάντα η διακιολογία ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται και δεν έρχεται στις ενημερώσεις κι άλλα παρόμοια. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ούτε επιμονή, ούτε σωστή οργάνωση, ούτε υπομονή στο στόχο της ενημέρωσης του κοινού, ενώ βεβαίως δεν υπήρξε και συμμετοχή από τους συναδέλφους. Δείγμα κι αυτό ενώτητα κι ομοψυχίας κάτι το οποίο φαίνεται περίτρανα και στο θέμα της καταγγελίας από μέλη του Δ.Σ.
Πραγματικά λυπάμαι που σας προκαλώ περισσότερη απογοήτευση, όμως σας τα γραφω για να σας δείξω ότι υπήρξαν κι άλλες προτάσεις κατά καιρούς και μάλιστα από τα χρόνια τα πιο εύφορα που όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Φοβάμαι δε ότι θα λάβετε την απάντηση "Ξεκίνα το εσύ κι εμείς θα το στηρίξουμε σαν ΕΛΜΕ". Αγαπημένη φράση.