Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Προβολές της Πέμπτης 19/11 και 26/11

Πέμπτη 19 Νοέμβρη: Στα πλαίσια του κύκλου ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους που οργανώνει η  κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης μαζί με τη ΦΕΞ και την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β΄θμιας Εκπαίδευσης προβάλλεται η ταινία «Τa παιδιά της χορωδίας» (2004) του Ζεράρ Ζινιό, στο Λαογραφικό Μουσείο, στις 7μμ. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την επίδραση των εκπαιδευτικών μεθόδων στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Tη συζήτηση θα συντονίζει η Βασιλική Στυλιανίδου, μέλος της Ευρωπαϊκής Σχολής Ψυχανάλυσης FEDEPSY.
Πέμπτη 26 Νοέμβρη: Με αφορμή τη 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και στη σκιά ντόπιων και των διεθνών γεγονότων στις «προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» προβάλλεται η κλασική ταινία «Φράουλες και αίμα» (Strawbery statement). Ταινία του 1970 σκηνοθετημένη από τον Stuart Hagmann πάνω στο βιβλίο του James Simon Kunen «Τhe Strawberry Statement Notes of a College Revolutionary». Στο Λαογραφικό Μουσείο στις 9μμ. 
Η ταινία, όπως και το βιβλίο, βασίζεται στην αληθινή ιστορία της εξέγερσης των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Columbia. Περιγράφει τις εντυπώσεις του δεκαεννιάχρονου τότε συγγραφέα από τη ζωή στο πανεπιστήμιο την περίοδο του μεγάλου αναβρασμού. Μέσα στο κλίμα των εξεγέρσεων του 1968 και τις αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις παρακολουθούμε την ριζοσπαστικοποίηση ενός αρχικά αδιάφορου νεαρού μέσα από την ένταξή του στο φοιτητικό κίνημα.
Ακόμη επίκαιρη ταινία με σκηνοθετική γραμμή που πηγαίνει ίσια στο θέμα και πολλά γνωστά, χαρακτηριστικά και πάντα δημοφιλή τραγούδια της δεκαετίας του εξήντα.

4 σχόλια:

  1. Αυτή είναι η καλύτερη ταινία.
    https://www.alfavita.gr/arthron/elme-ahaias-kataggelia-gia-kleisimo-tmimaton-kai-tis-ypohreotikis-metakinisis-ton-synadelfon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συριζαίοι, την άλλη βδομάδα να προβληθεί η ταινία, "Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" και "Η κυβέρνηση αυτή, δεν θα ψηφίσει κανένα μνημόνιο"..ο περιοδεύων θίασος, έχει μετρημένες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OLE!!!!

    https://www.alfavita.gr/arthron/proypologismos-2016-allages-sta-orologia-programmata-ta-programmata-spoydon-kai-sto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OLE OLE OLE!!!!

    https://www.alfavita.gr/arthron/neo-thriamveyei-gia-ayti-ti-fora-epanerhetai-i-synenteyxi-stin-epilogi-stelehon

    ΑπάντησηΔιαγραφή