Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Πρακτικά διευρυμένου Δ.Σ. 21-10-2015

Καθώς οι παρόντες/ούσες στην προγραμματισμένη Έκτακτη Συνέλευση του συλλόγου ήταν οκτώ άτομα πλην του διοικητικού συμβουλίου, η διαδικασία προχώρησε ως διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο. Αφού αναγνώστηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ και εγκρίθηκε, υπήρξαν πρόσθετες προτάσεις του διοικητικού και των παρευρισκόμενων σχετικά με το πλαίσιο διεκδικήσεων και δράσης. Συγκεκριμένα προστέθηκαν/διευκρινίστηκαν:
-Άμεσα και έγκαιρα όλες μαζί οι προσλήψεις των αναπληρωτών/τριών προς αποφυγή αδικιών στις τοποθετήσεις τους.
-Κατάργηση της ποινής αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησής τους σε μία τοποθέτηση.
-Η διάθεση των εκπαιδευτικών να γίνεται μόνο εντός ΠΥΣΔΕ
-Διαρκής, ποιοτική, ανά τακτά διαστήματα επιμόρφωση, εντός εργασιακού ωραρίου.
-Συνυπηρέτηση.
-Καμία εγκυρότητα σε διαβουλεύσεις χωρίς τα συνδικαλιστικά όργανα και συλλογικότητες των εκπαιδευτικών.
-Τροποποίηση του νόμου για τη μεταφορά των μαθητών/τριών, καθώς δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στα παιδιά των επαρχιακών, ειδικά, Λυκείων, από τον περιορισμό της χωροταξικής εμβέλειας του μαθητικού δελτίου (πάσο).
-Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 12-11-2015 που προκήρυξαν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, γενικές συνελεύσεις για συνέχιση του αγώνα. Εξουσιοδότηση στην ΟΛΜΕ για προκήρυξη απεργίας σε περίπτωση αύξησης του ωραρίου.

Επιπλέον, κατατέθηκε το παρακάτω ψήφισμα της ΚΕΕΡΦΑ το οποίο και υπερψηφίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενουs.

Πανελλαδική διαδήλωση, 23 Γενάρη 2016, Αλεξανδρούπολη
Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να ανοίξουν τα σύνορα!
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Είμαστε μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, τις χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους παντού για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες, τις μανάδες, που με τα παιδιά στα χέρια και τα κορμιά τους, άνοιξαν για πρώτη φορά τα κλειστά σύνορα της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο.
Πάμε να διαδηλώσουμε στην Αλεξανδρούπολη για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο πιάνοντας την σκυτάλη από τις μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που συγκλόνισαν την Ευρώπη. Στην Βιέννη, 150.000 διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμα φτάνει πια με τη ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο των κλειστών συνόρων. Χιλιάδες έσπασαν το νόμο που απαγόρευε την μεταφορά προσφύγων αψηφώντας τις απειλές της αστυνομίας και μεταφέροντας πρόσφυγες με τα αυτοκίνητα τους μέχρι τα σύνορα. Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο και μετέφεραν την δράση αλληλεγγύης στο Καλαί, απαιτώντας να ανοίξει το τούνελ με την Γαλλία για να περάσουν οι πρόσφυγες. Στην Τουρκία, το κίνημα στήριξε τους πρόσφυγες που βάδισαν από την Σμύρνη κατά των διακινητών για να φτάσουν μέχρι τις Καστανιές του Έβρου, με αίτημα ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν από ασφαλή χερσαίο δρόμο και όχι από το Αιγαίο. 
 Παντού ο κόσμος ξεσηκώνεται για να πέσουν οι φράχτες!
Χιλιάδες συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, από τις γιαγιάδες στη Λέσβο που βοηθάνε τις μητέρες, φυλάνε και ταΐζουν τα μωρά των προσφύγων, μέχρι τους αλληλέγγυους που βρέθηκαν στα νησιά του Αιγαίου, το Παλαί στο Γαλάτσι, το Ελληνικό, τον Ελαιώνα, την Πλατεία Βικτορίας, την Ειδομένη. 
 Όλοι και όλες μαζί, από το κίνημα στην Ευρώπη, την Τουρκία και το Κουρδιστάν και το κίνημα αλληλεγγύης απ’ όλη την Ελλάδα, θα βρεθούμε στην Αλεξανδρούπολη για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Ουγγαρία. Είναι ώρα να ρίξουμε το φράχτη του αίσχους στον Έβρο που δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες.
Όλοι και όλες εμείς που παλεύουμε για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, η φορομπηξία, το ξεπούλημα των λιμανιών και των αεροδρομίων, δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό για να στηρίξουμε το αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα, με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική διαδήλωση, στις 23 Γενάρη, στην Αλεξανδρούπολη.
Με πούλμαν, τρένα και καράβια ερχόμαστε για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα από τον Έβρο. Θέλουμε να γίνει ποτάμι ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης και όχι σύνορο με φράχτες μίσους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου