Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η θέση της ΕΛΜΕ Ξάνθης για την επανασύσταση των ειδικοτήτων

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 6 του ν.4327/2015 (Α΄ 50):
«Κατ΄ εξαίρεση και για τις ανάγκες του σχολικού έτους 2015-2016 με αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι οποίες εκδίδονται ύστερα από εισήγηση των οικείων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνιστώνται εντός ενός μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, κατά περίπτωση στα ΕΠΑ.Λ., στα οποία επανατοποθετούνται οργανικά οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του ν.4172/2013 (Α΄ 167), οι ομάδες προσανατολισμού, οι τομείς και οι ειδικότητες που προστίθενται με τον παρόντα νόμο στο άρθρο 8 του ν.4186/2013.»

Προϋποθέσεις:
Οι καταργηθείσες ειδικότητες επανασυστήνονται στα ΕΠΑ.Λ, στα οποία οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν.4325/2015 (Α΄ 47) «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» κατείχαν τις οργανικές τους θέσεις, στις οποίες και επιστρέφουν. Επίσης, οι καταργηθείσες ειδικότητες επανασυστήνονται σε εκείνα τα ΕΠΑ.Λ., στα οποία εντάσσονται οργανικά και αυτοδικαίως σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι εκπαιδευτικοί που κατείχαν οργανικές θέσεις στις ΕΠΑ.Σ. και εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 4327/2015 (Α΄ 50).


Σύμφωνα και με τα παραπάνω, καθώς κατά μία ερμηνεία η επανασύσταση των ειδικοτήτων συνδέεται με τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, η ΕΛΜΕ Ξάνθης τονίζει το αυτονόητο της επανασύστασης όλων των καταργημένων ειδικοτήτων που ήταν στελεχωμένες με μονίμους αλλά και αναπληρωτές, ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου