Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αντιφασιστική- αντιρατσιστική συγκέντρωση και στάση εργασίας τη Δευτέρα 20/4

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης συμμετέχει στην αντιφασιστική- αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, τη Δευτέρα 20 Απρίλη 2015 στις 12:00μμ. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής κηρύχθηκε στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου.

Παραθέτουμε και συνυπογράφουμε πλήρως το δελτίο τύπου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης:

Τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, στα δικαστήρια του Κορυδαλλού ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής, της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που επιδιώκει την αναβίωση των πιο μαύρων σελίδων που έζησε η ανθρωπότητα με το Άουσβιτς και το Νταχάου. Είναι ώρα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής συμμορίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι ρατσιστές που επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους ψαράδες, αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες, σε αγωνιστές των κινημάτων, Εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους και ανάπηρους.
Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς την παραμικρή έκπτωση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί, που εμφανίζεται με την προβιά του «πολιτικού κόμματος» και να θέσει τέλος στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας τους.
Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στη δράση των φασιστικών συμμοριών και να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων των «μηχανισμών» που δημιούργησαν το έδαφος και διευκόλυναν τους νεοναζί στις επιθέσεις τους.
Τα Συνδικάτα έχουν υποχρέωση να αναλάβουν κεντρικό ρόλο στην καμπάνια για την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης για το σκοπό αυτό:
-Αποφασίζει τη συνδιοργάνωση της κινητοποίησης τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
-Κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας το πρωί της 20 Απριλίου 2015 (11:00-14:00) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.

- Καλεί τα πρωτοβάθμια όργανα - μέλη της να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής στις 20 Απρίλη .

5 σχόλια:

  1. Πάτε καλά; Θα κάνουμε στάση εργασίας για ένα δευτερεύον, για μην πω τριτεύον, θέμα. Λύσαμε τα προβλήματα του κλάδου για να ασχοληθούμε και με τα κοινωνικά; Η κυβέρνηση για την ώρα μόνο εξαγγελίες είναι, στη πράξη δεν έχουμε δει τίποτα. Και καλά να στηρίξουμε τον αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Πρέπει να γίνει στις 12 το μεσημέρι. Άντε σοβαρευτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δευτερεύον ζήτημα για όποιον το έχει βιώσει.

      Διαγραφή
  2. Εσείς που είστε μορφωμένοι και ξέρετε πολλά, μπορείτε να μας πείτε, πότε θα γίνει η δίκη των ανθρώπων (κ.Σημίτη, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ, Παπαντωνίου) που έχουν καταστρέψει την κοινωνία της χώρας μας και καταδίκασαν 5 επόμενες γενιές;
    Η κυβέρνηση σας, θα τους ακουμπήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή