Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Δελτίο Τύπου του Υπ. Παιδείας σχετικό με τη Συνέντευξη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5

Για άμεση αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας στο Λύκειο έκανε λόγο ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο.
«Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα το αργότερο τη Δευτέρα, για να ξέρουν όλοι τι θα συμβεί, δεν θα είναι  σπασμωδική, δεν θα είναι αποσπασματική , θα είναι σε βάση η οποία θα ενσωματωθεί στο νόμο και θα ισχύει όσο ισχύει ο νόμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σημείωσε ότι στόχος είναι οι βελτιωτικές παρεμβάσεις να οριστικοποιηθούν μέχρι τη Δευτέρα και οι ρυθμίσεις να ισχύσουν αναδρομικά και για τους μαθητές της Α’ Λυκείου.

Αναφορικά με το θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υπογράμμισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο θεσμό αυτό, ο οποίος δεν θα καταργηθεί, αλλά θα παραμείνει σε ισχύ με βελτιώσεις, εφόσον απαιτηθεί. 
---------------------------------------------------------------
Έτσι λοιπόν, με ένα ακόμη πασάλειμμα, ο υφυπουργός νομίζει ότι θα διορθώσει τα κακώς κείμενα της εκπαίδευσης και θα λύσει όλα τα προβλήματά της. 
Δεν θα έπρεπε το υπουργείο παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του για αυτό το φιάσκο;

2 σχόλια:

  1. Όλα όσα τον τελευταίο καιρό βιώνουμε στα σχολεία και την εκπαίδευση και που πολύ λίγους κατά πως φαίνεται αγγίζουν, είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένα και μεθοδευμένα κι εκτελούνται με ακρίβεια χιλιοστού και κακώς παρουσιάζονται ως πασάλειμμα και φιάσκο.

    Είναι μια πάρα πολύ καλά οργανωμένη επίθεση σε έναν επαγγελματικό κλάδο που παραδόξως έχει πολύ χαμηλά τα αισθητήρια της αντιληπτικής του ικανότητας αν και είναι ο κλάδος εκείνος που αναπτύσσει τα αισθητήρια όλων των υπόλοιπων ανθρώπων. Είναι μια καταπληκτικά σχεδιασμένη εφαρμογή διάσπασης της όποιας ενότητας των εκπαιδευτικών και δη εκείνων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί χωρίζονται σε εκείνους της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας, ερχόμαστε στο χρόνο λήξης του σχολικού έτους. Οι της πρωτοβάθμιας τελειώνουν νωρίτερα εκείνων της δευτεροβάθμιας.

    Αν συνεχίσουμε στη δευτεροβάθμια έχουμε τους υπηρετούντες στα Γυμνάσια (κατώτερη δευτεροβάθμια) και τους υπηρετούντες στα ΓΕ. Λ. κι ΕΠΑ. Λ. (ανώτερη δευτεροβάθμια). Οι των Γυμνασίων έχουν τελειώσει στις 19 Ιουνίου ενώ οι της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νέα διασπαστική ορολογία κατώτερη κι ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) συνεχίζουν μέχρι της 04 Ιουλίου.

    Από το δελτίο τύπου σχεδόν με βεβαιότητα μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι οδηγούμαστε σε μια νέα παράταση η οποία θα εφαρμοστεί μόνο στα ΓΕ. Λ., οπότε θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη διάσπαση αφού οι των ΓΕ. Λ. θα εργαστούν ακόμη περισσότερες ημέρες από εκείνους των ΕΠΑ. Λ. Εδώ ας θυμηθούμε και τις αναπληρώσεις από τις καταλήψεις κατά τη διάρκεια των διακοπών της δεύτερης εβδομάδας του Πάσχα.

    Στο παραπάνω μείγμα ότι παράμετρο επιπλέον προσθέσει ο καθένας, το μετατρέπει στο κατάλληλο εργαλείο για την πλήρη ανατίναξη του όποιου αισθήματος συναδελφικότητας..

    Κι όσο όλοι θα φαγώνονται με όλους και θα κοιτούν το δάκτυλο που τους δείχνει το φεγγάρι, οι μεταδιδάκτορες του κοινωνικού αυτοματισμού θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://cine.gr/trailer.asp?id=704246

    ΑπάντησηΔιαγραφή