Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Προβολή της Πέμπτης 31/7/2014

Στην προβολή αυτής της Πέμπτης 31/7/2014 αφιέρωμα στην Παλαιστίνη με την ταινία «Occupation 101». Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που ερευνά τις ιστορικές ρίζες αλλά και τα σύγχρονα γεγονότα που οδήγησαν στη διένεξη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ξεκινώντας από το πρώτο κύμα εβραϊκής μετανάστευσης από την Ευρώπη το 1880, τις ταραχές στη δεκαετία του 1920, τον πόλεμο του 1948 και του 1967, την πρώτη Ιντιφάντα του 1987, την ειρηνευτική διαδικασία του Οσλο, την επέκταση των ισραηλινών εποικισμών, το ρόλο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τη δεύτερη Ιντιφάντα του 2000, το Τείχος και την ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα. Το «Occupation 101» αποκαλύπτει τις κρυμμένες αλήθειες και ρίχνει φως στους λόγους που έφεραν και τη σημερινή δίχως τέλος τραγωδία του Παλαιστινιακού λαού από τις επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας εδώ.

Πριν την προβολή από τις 8μμ θα γίνεται συλλογή φαρμακευτικού υλικού (ή χρημάτων για την αγορά φαρμακευτικού υλικού). Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει στις 9:30μμ.



Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης του Παλαιστινιακού λαού.

1 σχόλιο:

  1. Καλύτερα να μαζέψουμε χρήματα, για φτωχές οικογένειες της Ξάνθης (οποιαδήποτε θρησκείας), που είμαστε και σίγουροι πού θα καταλήξουν τα αγαθά.
    Σας έπιασε, Συριζαίοι, ψευτοευαισθησία για την Παλαιστίνη..για τις κακοποιημένες γυναίκες στο Ιράν? για το Σουδάν? για το Κονγκό? Εκεί δεν μας δείχνουν τα κανάλια...
    Πρακτικές, μόνο για να φαίνεστε και να δίνετε διαπιστευτήρια στον κομματάρχη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή