Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Τα τελευταία χρόνια όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις με την ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν και στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζόμενων αποικοδομούν με γρήγορα βήματα το δημόσιο σύστημα υγείας. Η πολιτική που ακολουθείται εξυπηρετεί ευθέως μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τομέα της υγείας ενώ η υγεία από δημόσιο βασικό κοινωνικό αγαθό ιδιωτικοποιείται πλήρως.
Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες καλούνται να πληρώνουν όλο και περισσότερα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη καθώς βασικές ιατρικές πράξεις εξαιρούνται από τον πίνακα των εξετάσεων που δικαιολογεί το Ταμείο μας αφήνοντας αφήνοντάς μας έρμαιο στα χέρια των κάθε λογής έμπορων της υγείας.
Επιπλέον από την 1η Δεκεμβρίου 2011 όλοι οι συμβεβλημένοι/ες με τον Ο.Π.Α.Δ ιατροί δέχονται τους ασφαλισμένους/ες αμειβόμενοι/ες, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό τιμολόγιο (ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές πράξεις, εργαστηριακές εξετάσεις) εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών (Α.Π.Υ). Ο λόγος είναι η μη απόδοση των οφειλών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που είναι συμβεβλημένοι με το εν λόγω Ταμείο. Επομένως οι ασφαλισμένοι/ες του Δημοσίου πληρώνουμε για οποιαδήποτε ιατρική πράξη μας αφορά παρά τις (παχυλές) κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς μας για την ιατροφαρμακευτική μας κάλυψη και πέρα από τη συντριπτική μείωση των αποδοχών μας
Με την ευκαιρία να επισημάνουμε και την έντονη ανησυχία μας για την δυνατότητα του νέου, ενιαίου φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που υποτίθεται ότι θα λειτουργήσει με την νέα χρονιά, να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Η ενσωμάτωση τεσσάρων Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ, ΟΠΑΔ χωρίς προετοιμασία, υποδομές και οργάνωση είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους εργαζόμενους.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει τις κυβερνήσεις της μνημονιακής λαίλαπας για την καταστροφική τους πολιτική στον τομέα της δημόσιας υγείας.
Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας.
Απαιτούμε:
h   Την άμεση καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους γιατρούς.
h   Την αναμόρφωση του τιμολογίου των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων έτσι ώστε να αντιστοιχεί σε ένα ρεαλιστικό κοστολόγιο σύμφωνα και με το πραγματικό κόστος ζωής.
h   Να συμπεριληφθούν όλες οι σημαντικές ιατρικές εξετάσεις που εξαιρέθηκαν αυθαιρέτως από τον πίνακα των εξετάσεων που δικαιολογεί το Ταμείο μας.
h   Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των εργαζομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου